Foul
Idag efter brödbaket var matlagningsinspirationen inte på topp. Eftersom vi hade nybakat bröd hemma tänkte jag att vi skulle njuta av det till fullo så middagen ikväll bestod av Foul, snabb tzatsiki (riv gurka ner i turkisk yoghurt, pressa ner vitlök och salta), oliver, fefferoni och lite kalkonmortadella. Gott, enkelt och billigt (eftersom allt fanns hemma).
Foul är ju inte direkt traditionell svensk mat utan en arabisk bönröra. Superbilligt och fantastiskt gott och dessutom mättande. Så här gör jag:
Ingredienser:

En skvätt citron
En halv - en vitlöksklyfta (efter smak och tycke)
Salt
Lite olja
Så här gör du:
Mosa bönorna i sitt eget spad i en kastrull så att det ser ut som en gröt. Pressa i citron och vitlök och salta efter smak (och som sagt, hittar du inte en sån här burk - häll i lite spiskummin också).
Koka upp och låt småbubbla i några minuter.
Häll upp på en tallrik och ringla lite olja över.
Perfekt att doppa bröd i och tillsammans med lite grönsaker och något pålägg som salami eller mortadella blir det ett bra kvällsmål, annars funkar det perfekt till frukost.
Och när du tömt olivburken (som du köpt i samma "arabiska affär" (jag vet att ägarna inte alltid är arabiska) kan du ju alltid göra så här eftersom burkarna tenderar vara fina och långt mycket billigare än på Ica eller Coop t.ex.
