Kebab i ugn med ris.

Då kör vi! Vi startar med ett superlätt recept som blir fantastiskt gott.
Ingredienser:
500 g nötfärs (eller lammfärs om man tycker om det)
4 msk vetemjöl
3 tsk paprikapulver
3 tsk spiskummin
(chilipulver om man vill)
Salt
Peppar
Lite olja (raps- eller olivolja)
1 tomat och 1 gul lök (andra grönsaker går också bra om man har det hemma)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda färsen, mjölet, paprikapulvret, spiskummin, chili, salt och peppar efter smak och lite olja (om det är en mager färs) i en bunke. Forma till avlånga biffar. Lägg i en ugnsfast form som har lite olja i botten. Skiva tomat och lök och lägg ovanpå färsbiffarna. Sätt in i ugnen i ungefär 25-30 minuter.
Servera med kokt ris, bröd, turkisk youghurt och citronklyftor.
Snabbt och väldigt, väldigt gott!